Skip to content

Kylling boller, pasta og pastasaus

I dag fikk jeg prøvd meg på noe nytt, hjemmelaget kyllingboller. Som tilbehør hadde vi pasta, asparges og pastasaus. Hadde noen utfordringer på veien men det ble tilslutt en velsmakende middag.

Som sikkert alle vet så kan det by på noen utfordringer underveis, spesielt når det er første gangen man lager retten. De utfordringene jeg møtte på underveis var at jeg først hadde for liten kjele til pastaen som førte til at det brant seg litt i bunnen på kjelen – når jeg skulle steke kyllingbollene prøvde jeg først å lage dem ferdig og legge dem på en fjøl så jeg bare kunne legge dem i stekepannen en etter en. Men dem ble jo ødelagte når jeg tok dem opp derifra, så ett lite tips bruk en skje når du skal flytte dem fra fjøla og over i stekepannen.

Kyllingboller, pasta og pastasaus var ikke feil i dag, en riktig så god fredags middag.

Når jeg tenker på det i etter kant så er middagen veldig enkel og lage, men siden det var første gangen jeg lagde den brukte jeg ca 1 time og middagen var beregnet på to voksne og kom på ca 100kr. Kan også nevne at det ble igjen en liten porsjon ekstra.

Ingredienser!

  • 2 pakker kyllingkjøttdeig
  • 3 båter hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • Asparges
  • Pasta
  • Stekesmør

Slik gjør du det!

Først tar du kyllingkjøttdeigen i en stor nok bolle og har på ca en halv teskje med salt og pepper. Så fin hakker du hvitløken og blander alt sammen godt med kyllingkjøttdeigen. Deretter former du dem som boller etter ønsket størrelse. Ett lite tips også, jeg synes det var best å bruke engangshansker, da slipper man at det blir så klinete.

Fyll en kjele med vann og sett den på kok.

Smelt smøret i stekepanne.

Når smøret er smeltet kan du begynne å steke kyllingbollene. Stek dem gjerne på middels varme så du får dem ordentlig gjennomstekt uten at dem blir brent utenpå og rå innvendig.

Når vannet koker tar du pastaen oppi vannet å koker den til den er ferdig samtidig som steker kyllingbollene i stekepanna.

Når det kommer til aspargesen er det opp til hva man selv ønsker, enten koke den eller steke det litt i stekepanna på slutten. Jeg valgte å steke det i stekepannen.

Tips jeg har fått i etterkant, ha i 1 egg og litt potetmel i blandingen for å binde deigen litt bedre.

Published inKyllingMiddagerOppskrifter

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *