Skip to content

Innbakt laksefilet i pizzadeig

Middagen i dag startet som en spøk fra min side til samboeren min. Men så ble det plutselig middag ut av det, en ny rett jeg aldri har vært borti før eller hørt noen andre har laget. Prøvde til og med å Google det men fikk bare opp oppskrifter på innbakt laks i butterdeig. Men nå er det prøvd, innbakt laksefilet i pizzadeig.

Ingredienser!

  • 2 Stk ferdig pizzadeiger
  • 1 Boks wokmix i lake
  • 1 Boks sjampinjong
  • 1 Pakke med 4 laksefileter

Slik gjør du det!

Sett stekeovnen på ca 200 – 220 grader med over og undervarme så den blir forvarmet.

Så steker du laksefileten på middels varme til den er gjennomstekt. For best resultat så snur du dem med jevne mellomrom under steking.

Når laksefileten er ferdig stekt deler du pizzadeigen i to og legger en laksefilet på den ene halvdelen. Det går en filet på en halv pizzadeig. Deretter strør du sjampinjong over og deretter wokmix. Pakk det inn så godt du klarer. Deretter gjentar du prosessen med de andre. Ett lite tips, når laksefileten er ferdig stekt er at man kan fjerne skinnet, dette gjør at man lettere kan dele laksen i biter før den pakkes inn med det andre om det er ønskelig.

Det går en halv pizzadeig per laksefilet om du bruker den ferdige deigen. Man kan også bruke hjemmelaget deig om man ønsker det.

Smør en ildfast form med stekesmør og legg de ferdige bitene oppi. Sett formen midt i stekeovnen. Stek til deigen får en gylden farge. Tiden kan variere fra ovn til ovn så sjekk dem innimellom.

Tilberedningstid: ca 45 – 60 minutter.

Jeg og samboeren min synes maten smakte kjempe godt.

Published inFiskMiddagerOppskrifter

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *